The Expendables 3 (2014)

 

Jag kan börja med att säga att jag aldrig hade gått på den här filmen om det inte vore för att Fredrik Berggren, professionell motorcrossförare bjöd in mig på specialvisning i Borlänge i onsdags. Han gör nämligen stunts för Kellan Lutz, en av de yngre förmågorna i filmen. Häftigt att höra honom berätta, den artikeln kan ni läsa HÄR på Dala-Demokraten Nöje! Nu till själva filmen… 
 
Har dinosaurierna återuppstått på jorden? Det känns lite så när man ser den ena actionhjälten efter den andra stappla fram på vita duken, musklerna ännu pumpade men med allt stelare, alternativt hängande kinder. Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger och Dolph Lundgren känns så luggslitna att man blir lite nervös så fort de är i bild. Den som lyckas bäst med att upprätthålla sin actionstatus och som gör det med en varm, faderlig pondus, är Sylvester Stallone.
 

Han må mumla träigt, men han är en tio gånger bättre skådis än Lundgren och en halvgalen, österrikisk kroppsbyggare slash politiker på dekis. Storyn, som också delvis är skriven av Stallone har faktiskt sina poänger. Den handlar om att bli gammal, om att acceptera den man är, men framför allt om ”familjen” man väljer. Det vill säga vännerna. Men då The Expendables-gubbarna sjunger på sin sista vers är det dags att hitta nya förmågor, framtidens dunkla hjältar. Här sticker Thorn (Glen Powell) ut som en klätterbegåvad hacker.

The Expendables 3 är lite lökig på sina ställen, men den har en värme som jag tror kan härledas till de skådespelare som faktiskt är något att ha: Jason Statham, Wesley Snipes, Mel Gibson och Mr. Stallone himself. Antonio Banderas är filmens comic relief, om än något överspelad. Allt det där runtomkring, skjutandet och dödandet som för tankarna till tv-spel snarare än verkligheten, är bara kulisser. 

Plus i kanten för ”sjukhusscenen”, alla hjältarna ser så malplacerade ut i den sterila sjukhusmiljön, som om de aldrig tidigare varit där (actionhjältar ruskar vanligtvis bara av sig dammet och frotsätter slåss). Det är en fin scen, som säger att även en Expendable kan behöva lite (om)vårdnad ibland. 

Ps. Fiffi, nu är du förvånad va? Kolla in Fiffis recension också, men ta i beaktning, hon är ett Stallone-fan som inte är av denna värld 😉 Även Henke och Vrångmannen har sett den. 

Betyg: 

 

3 svar till “The Expendables 3 (2014)

  1. EN TREA???? EN TREA!!!!!! Än är miraklens tid inte förbi! 😉

    Men det är ju charmig till tusen, det är svårt att värja sig. Min recension kommer imorgon 🙂

    Gilla

  2. Intressant! Min revy kommer imorgon.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s