The Skeleton Twins (2014)

The Skeleton Twins är en lågmäld ”feelbad”-movie, fast mysig, om livet typ. Som inte alltid blir som man tänkt sig. Hur många kan inte känna igen sig i det? Tvillingsyskonen Maggie (Kristen Wiig) och Milo (Bill Hader) har inte setts på tio år. Båda är rätt deppiga – och snara att döma varandra på ett ytligt plan. Men självklart finns det mer under ytan: en livskris, ett barndomstrauma, knepiga familjerelationer och förbjudna romanser, vilket man får man ta del av när syskonen öppnar sig för varandra på nytt.

Bill Hader är övertygande i rollen som en rotlös skådespelare vars kvicka svar på tal fungerar lika bra som försvarsmekanism som isbrytare. Kul att se Kristen Wiig i en så seriös roll, även om hennes humoristiska kvalitet kommer till nytta i en härlig mima-till-en-gemensam-gammal-favoritlåt-scen. Och Luke Wilson är bara alldeles underbar som käck och godhjärtad make. Perfekt fredagsmys eller söndagsdepp-pepp, it’s your choice.

wp-bat-3

Tack Fiffi för filmtipset! Jag såg ett högt betyg och Kristen Wiigs namn och kände att det räckte för att se filmen. Sedan att bröderna Duplass, som ligger bakom den fantastiska tv-serien Togetherness, producerar drog sitt strå till stacken.

Kuriosa: Filmen har en kvinnlig fotograf (Reed Morano), vilket ju är ovanligt och hon står även för fotot i bl.a. Frozen River, Kill Your Darlings och har plåtat flera avsnitt av tv-serien Looking. 

5 svar till “The Skeleton Twins (2014)

  1. Kul att du tyckte om den! 🙂
    För egen del är den uppe och nosar på 5/5, jag tycker den är helt underbar.

    Gilla

  2. Ping: The One I Love (2014) | The Nerd Bird

  3. Ping: Inför: The Martian (2015) | The Nerd Bird

  4. Ping: Short Term 12 (2013) | The Nerd Bird

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s