The Fault in Our Stars (2014)

 
Ja, det händer att jag gråter när jag ser på film, men det är sällan jag känner för att fortsätta gråta en stund efter filmen och att jag måste torka filmsällskapets tårar. Men efter att ha sett The Fault in Our Stars (ignorerar bestämt den svenska översättningen) som är baserad på boken med samma titel (av Vlog Brothers-brodern, the nerdfighter, John Green) var det precis vad som hände. Historien om Hazel och Augustus golvade mig rakt upp och ner. 
 
Jag knockades inte ”bara” för att det är en riktig kärlekssnyftare om cancersjuka tonåringar, utan framför allt för att den har ett riktigt vettigt manus, ett par icke-konventionella vändningar samt en kul och trovärdig huvudkaraktär i Hazel Grace Lancaster (Divergent-Shailene Woodley). Om du är som jag, och gärna fördjupar dig historier som känns genuina och genomarbetade, kan jag rekommendera att – efter att du sett filmern – läser detta
matiga Q&A om bakgrunden till boken samt massa spännande tankar om skrivarprocessen och John Greens syn på YA-litteratur, ateism, könsroller etc etc (spoilervarning, duh).
 
Spaning: Nat Wolff som spelade Augustus bästa vän, Isaac syntes ju i Gia Coppolas Palo Alto (som inte var någon favorit direkt), och jag gillar honom. 
 
Wake up-call: Att True Blood-Sam är jämngammal med Laura Dern (1969 resp. 1967) bekräftade bara sunkigheten i True Blood, där hans karaktär Sam suktar efter den 1982-födda Anna Paquin (Sookie Stackhouse). 
 
Surprise: I filmen lyssnar en av karaktärerna på låten Bomfalleralla med svenska hip hop-duon Afasi & Filthy. Extreeeemt oväntat. 
 
Betyg
 

8 svar till “The Fault in Our Stars (2014)

 1. Jag blev positivt överraskad av filmen, men kanske inte riktigt lika bortsvept som du. Däremot funderade jag på mamman och pappan, skådisarna är ju födda ungefär samtidigt men visst såg Dern äldre ut? Eller också satt jag fast i Tru Blood-känslan 😉

  http://bilderord.wordpress.com/2014/07/13/the-fault-in-our-stars-2014/

  Gilla

  • Ha ha, ja jag blev faktiskt bortsvept i ett lass av tårar. Inget att sätta emot. Pang. Ja, Dern ser kanske en aningen äldre ut (vilket hon också är, med två år), men jag tyckte inte att det störde. Skönt att se Sam i en vettig roll också 😉

   Gilla

 2. Nu har jag bara sett första säsongen av True Blood, men måste erkänna att jag faktiskt gillade den. Kan kanske skylla på att jag är Twilight-traumatiserad?

  Nej, den upplevda åldersskillnaden störde absolut inte, då tyckte jag att det kändes lite konstigare att pappan verkade ha så lite roll i filmen (och Hazels liv). Det tog ett bra tag innan jag ens fattade att han var pappa och inte bara mammas pojkvän…

  Gilla

  • Ja, vi har väl talat om din True Blood-crush 😉 Jag gillade den också, har sett nästan hela första säsongen (kanske 7-8 avsnitt), men jag pallade inte med Mr Pale Creepy Old Vampire Dude och Mr Sad Bartender. Därför slutade jag.
   Ja det har du rätt i, han var lite avsides.

   Gilla

 3. Nej, poängen i True Blood är inte Bill eller Sam — hur trött är man inte på varulvs/vampyrgrejen? Min stora behållning var istället Jason och Tara.

  Gilla

 4. Men för att vara helt rättvis mot Bill, jag gillade avsnittet och scenen jättemycket när han pratade i mormoderns klubb.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s