Walking Dead säsong 5

Femte säsongen av Walking Dead är igång efter lång väntan (känns det som iaf). Serien fick ett rejält uppsving i säsong 4, jag skulle rentav vilja påstå att det är den bästa efter första säsongen. Några av karaktärerna som tidigare stått på sidan om Rick och Carl fick rjeält med utrymme, Michonne, Carol, Daryl och Beth till exempel. Upplägget, att följa en grupp/historia i taget, gav möjlighet till fördjupning och tid för eftertanke. Bra!
Avsnittet med Beth och Daryl var ren tv-magi, liksom det med Carol och Tyreese/Lizzie och Mika. 
Säsong 5 börjar med extra mycket blod, riktigt magstarkt, med paralleller till The Road. Ärligt talat är jag lite trött på allt zombieslafsande och hoppas på någon slags utveckling, en förnyelse av något slag. Får de aldrig vila liksom?

2 svar till “Walking Dead säsong 5

  1. Om man bortser från s 02 (livet på landet) har jag gillat TWD mycket. S 05 har hitintills startat tillfredsställande. Har du läst serien? Kul att jämföra vad de plockar med och ändrar på.

    Gilla

    • Säsong 2 var dålig, med ett par undantag (Sofia-storyns upplösning, Men min favoritsäsong hittills är 1 och 4. Jag började läsa serien, typ 2-3 böcker, men tyckte inte den var lysande. Dock alltid kul att se hur originalserien ser ut och hur de har adapterat den, och vad de har hittat på.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s